Counseling traject (jong) volwassenen

Na het kennismakingsgesprek wordt het counseling traject gestart.

Aan de oppervlakte en voor het oog van anderen lijk je het misschien goed voor elkaar te hebben. Een fijne relatie (met eventueel kinderen), leuke studie of baan, een mooie studentenkamer of huis en goede vrienden. Je doet je best om het goed te doen voor je partner, kinderen, collega’s of studie genoten,  vrienden en familie, maar dat geeft tegelijkertijd veel stress.  Je twijfelt over je studie, werk, jezelf of je leven. Je loopt met dit gevoel waarschijnlijk al een tijdje rond. Je vind niet dat je mag klagen (want het plaatje ziet er toch compleet uit), waardoor je het gevoel hebt de enige te zijn en er alleen voor te staan.

Als je veel stress ervaart in je leven, om wat voor reden dan ook, heeft dat een enorme invloed: je slaapt slecht, je bent snel van je stuk gebracht, je trekt je terug uit sociale contacten, je voelt je onzeker of hebt fysieke klachten.

Waarschijnlijk vind je dat je er zelf uit moet komen en hoop je dat het vanzelf overgaat. Of dat bijvoorbeeld een vakantie het oplost. Maar na een vakantie is de situatie niet veranderd en gaat alles gewoon door, zoals het voor de vakantie deed.

Je bent niet zwak als je hulp vraagt. Het doel van een counseling traject is om jezelf beter te leren kennen, waardoor je persoonlijk groeit, je meer grip ervaart op je leven en daardoor steviger in je schoenen komt te staan.

Verloop van het counseling traject

Na het kennismakingsgesprek wordt het counseling traject gestart.
De afspraken zullen plaats vinden in mijn praktijk.

Hoe lang het counseling traject gaat duren hangt af van de hulpvraag. In de eerste sessie ga ik met je op ontdekkingsreis. We leren elkaar kennen en we zoeken samen uit hoe je het beste door mij begeleid kan en wil worden. In de vervolg afspraken zullen we hier verder aan werken.

De invulling van de sessies zullen per persoon verschillen, aangezien iedereen uniek is en ieder zich op een verschillende manier open kan stellen en uiten. Ik werk vanuit de visie dat de oplossingen en hulpbronnen in jou zelf zitten. Vandaar de naam desde dentro voor mijn praktijk, wat ‘van binnen uit‘ betekent. Door te kijken waar je vaardigheden en krachten liggen, kunnen we ontdekken hoe je deze kan gebruiken om anders in het leven te staan.

Na 4 sessies vind er een evaluatie gesprek plaats waarbij we bespreken hoe het gaat, waar we staan en bepalen we het eventuele vervolgtraject. De eerste 2 weken kom je iedere week. Gaandeweg wordt de tijd tussen de afspraken mogelijk iets langer, bijvoorbeeld 1x in de 2 weken.

Je bent altijd welkom! Soms helpt het om (af en toe) nog een sessie in te plannen. Dit kan bijvoorbeeld na een half jaar of jaar zijn.