Werkwijze

Bij Desde-Dentro vind je iemand die naast je staat. Die samen met jou zoekt naar een manier die bij je past om met het verlies om te gaan. Praten over verlies, verdriet en pijn is niet makkelijk.

Kinderen

Je hebt verdriet omdat je iets of iemand die belangrijk voor je was in het leven, verloren bent. Iets of iemand die waardevol voor je was. Hierdoor kun je je heel alleen, verdrietig, boos of onbegrepen voelen.

Er zijn niet altijd woorden te vinden voor wat je voelt. Voor kinderen is dit vaak nog moeilijker, vooral in verlies situaties waar ze vaak ook nog voor het eerst in hun leven mee te maken krijgen. Daarom doen we dingen zoals tekenen, kleuren, verhalen lezen, muziek maken, enz. Dingen die bij het kind passen en waar het behoefte aan heeft. Hierdoor kom ik in contact met een kind. Vanuit dit contact wordt gekeken welke ondersteuning een kind nodig heeft bij de gevoelens die de verlies situatie met zich mee brengt.

(Jong) volwassenen

Je bent iets of iemand in je leven verloren en het is niet makkelijk om daarmee om te gaan. Er wordt van alles van je verwacht. Op school of op je werk gaat alles gewoon door terwijl jij met dit verlies en verdriet zit.

Ik ben geïnteresseerd in je verlies verhaal. Iedereen ontwikkelt zijn eigen manier om dit verlies te overleven. We gaan samen kijken naar wat je verloren bent in je leven. Hoe ga je hier mee om? Wat zijn hulp bronnen? Door ons samen te verdiepen in je verlies situatie(s) kunnen we je meer kracht geven om de veranderde situatie in te passen in je leven.

Het leven zal nooit meer zijn zoals het was, maar kan nog steeds waardevol zijn.

Wat kan ik bieden?

Bij Desde-Dentro vind je iemand die naast je staat. Die samen met jou zoekt naar een manier die bij je past om met het verlies om te gaan. Praten over verlies, verdriet en pijn is niet makkelijk. Het kan helpen om wat te ondernemen in plaats van er alleen maar voor gaan zitten. Door bijvoorbeeld een stuk te wandelen in de natuur of misschien door een herinneringsboek te maken. We gaan samen aan de slag.